16 Ekim 2007 Salı

KEÇİ AYAĞI



MALZEMELER
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabarma tozu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • aldığı kadar un
  • kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI

Bütün malzemeleri karıştırıp yumşak bir hamur yapın.

Merdane ile yarın santim kalınlığında hamuru açın .

Dlediğiniz gibi şekiller kesin.

Bol sıvı yağda kızartın.

AFİYET OLSUN......

KAYNAK: Özlemle33

2 yorum:

kalleş antuan dedi ki...

Çocukken yaz tatillerinde babannemin yanında kalırdık ablamla, o yapardı bize lokumaça'yı.
Yaşlı giritlinin çok sevdiği anadolu kökenli gelinine verdiği tarif ne ise, istanbul dönüşü yapılanların tadı bir türlü uyuşmadı! En sonunda annem yapmaktan vazgeçti.
Biz lokumaça diye bilirdik,ismi keçi ayağı imiş.Zaten bloğunuzu keşfetme sebebim de keçi ayağı oldu.
Çocukluğumun en güzel lezzetini tekrardan tadabilme fırsatını verdiğiniz için teşekkür ediyorum.

egeli dedi ki...

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ANTUAN YORUMUN VE ZİYARETİN İÇİN,AMA YİNEDE YAŞLILARIMIZIN ELİNDENMİDİR NEDİR HER Bİ ŞEYLERİ LEZZETLİ OLUR.....O TADI BU TARİFTE BULABİLDİYSEN NE MUTLU BANA ,AFİYET OLSUN.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin