16 Ekim 2007 Salı

POĞAÇA


MALZEMELER
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 subardağından 1 parmak eksik erimiş tereyağı
  • 1 yumurta
  • aldığı kadar un
  • tuz
  • 1 paket kabartma tozu

İÇ MALZEMESİ:

  • maydonoz
  • lor veya beyaz peynir
  • karabiber

ÜZERİNE:

  • 1 yumurta sarısı
  • susam ,çörekotu

YAPILIŞI

Bütün malzemeleri karıştırın .

Unu dikkatlice dökün ,yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Elinize yapışmadığı an un dökmeği bırakın.

Yarım saat buzdolabında dinlendirim.

Küçük bezeler koparıp,tezgahın üzerinde üzerlerine biraz bastırarak açın.Çok ince açmayın.

Hazırladığınız iç malzemeden açtığınız hamurun ortasına yeteri kadar koyun,kapatın.

Üzerine çırpılmış yumurta sarısından sürün,susam veya çörekotu serpin.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin