Malzemeler:
Hamur için:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
Üzerine:
- tahin
- toz şeker
Unu, suyu, tuzu, mayayı karıştırarak yoğurun, gerekirse azar azar su ekleyebilirsiniz, çok sert bir hamur olmasın. Üzerini örtüp kabarana kadar bekleyin.
Hamuru ikiye bölün, tezgahınızı unlayıp hamuru uzunlamasına açın.
Üzerine tahin sürüp toz şeker serpin, uzun tarafından başlayarak hamuru rulo yapın.
Hamuru uzata uzata kendi etrafında döndürerek sarın.
Rulonun altını üstünü unlayın, tepsinizin büyüklüğü kadar 5 milim incelikte açın.
Üzerine tekrar tahin sürüp toz şeker serpin.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırından pişirin ( yaklaşık 10-15 dakika).
Dilimleyip sıcak sıcak servis yapın.
Nefis oldu aynı pidecilerde ki gibi, eşim tam bir tahinli pide hastası, o beğendiyse bu iş tamamdır demek!
Bir hamurun yarısıyla, pideciden 2 veya 3 porsiyon pide ısmarlamış kadar pide çıkıyor, bu yüzden kalan hamurla tekrar pide yapmadım, çörek yapayım dedim, iyi ki de yapmışın nefis oldu.
Kalan hamuru beşe bölün, uzunlamasına açın, üzerine tahin sürüp toz şeker serpin, rulo yapın ve kendi etrafında sarın.
Üzerlerine yumurta beyazı sürüp bolca toz şeker serpin ve 200 derecede pişirin.
Çıtır çıtır kat kat bir çörek oluyor, tavsiye ederim .
Kaynak: http://balbadem.net/2012/04/17/icli-disli-balli-tahinli-pide/
8 yorum:
Canım tahinli çöreğe bayılırım elleri
ne sağlık alıp kaçıyorum sevgiler...
teşekkür ediyorum Deryacım, iyi geceler.
Linda y deliciosa receta la haré,abrazos y abrazos.
Oyyy adresi vereyim mi müboşummm :))) Ellerine sağlık.
Müboşum tahinli olan herşeye bayılırım nedense bu da tam benlik gibi görünüyor.Ellerine sağlık canım
Bizde ailecek tahinli pide hastasıyız. Hamur işleri ile pek aram yoktur ama kesin denemem lazım.
Ellerine sağlık, cok guzel gorunuyor.
Bu tarifi çok denemek isterim harika görünüyor gerçekten nefis!Ellerinize sağlık...
verdiğiniz bilgiler ciddeen çok işime yaradı çok kişi ile paylaştım bu konu hakkında size bu sayfayıda öneririm http://www.acmatarifi.net/tahinli-acma-tarifi/
Yorum Gönder