Menüde fazla bir şey yok ,herkes kilolardan korkuyor,bu yüzden üç çeşit..........ilk önce...
PASTAM : tarifini kaba taslak vereyim.
İki paket dr.oetket pandispanya unu kullandım ,pasta iki katlı ,adam akıllı bir pandispanya tarifi tutturamadım ,ben işimi garantiye alayım dedim.
Paketin ikisini aynı anda çırptım ,iki tane kelepçeli kalıplara pay ettim ,kalıbın çapı 26 cm ,diğeri 22 cm .Çok güzel kabardı ,yumuşacık bir kek oldu ,ıslatmama bile gerek kalmadı.
Ama....büyük keki üçe böleyim derken parçalandı.....yama yaparak ekledim neyse onu.
Kremasını ,beyaz çikolatalı ganaj yaptım ,ilk defa hayatımda ,sevgili Ayşe Yaman'ın bilgilerinden faydalandım bir iki değişiklik yaparak.
Üstününkreması için iki kutu kremayı sekiz çorba kaşığı pudra şekeri ile çırptım.
Sonrada hatalarını kusurlarını şeker hamuru ile yaptığım çiçekler ve çikolata süslemeleri ile süsledim.Hatta ikinci pastayı diğerinin üzerine tam ortalayamadım bile.......rezil etti beni.
RENKLİ KURABİYELERİM : pek bi sükse yaptı canım .Tarifide tırtıl kurabiye ,Pastacı kız'dan aldım ,ben sadece sıkma torbası ile şekil verdim.
KIYIR POĞAÇA : otuzsekiz tane vardı..........bir tanesini kurtarabildim resim çekebilmem için .Ne kadar yumuşak ne kadar lezzetli olduğunu anlamışınızdır.....
Tarifini ,dörtlü Sana yağı paketlerinde çıkan hamur işi tarifleri kıtapçığından.
- 625 gr (5 su bardağı) un
- yarım çorba kaşığı tuz
- 1 1/2 çorba kaşığı mahlep (ben koymadım,yoktu evde)
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 2 paket dr.oetket instant maya
- 150 ml oda ısısında su (süt ile yapanlar var ,daha güzel oluyormuş)
- 350 gr oda ısısında Sana yağ (tereyağ tavsiye ederim) 2
- 2 yumurta
- üzerine 1 yumurta sarısı
Unu tuzu mahlebi karıştırın,şekeri ve toz mayayı ekleyin ,üzerine suyu yada sütü gezdirin,bir iki dakika bekledikten sonra diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun.
Hamur yapışkan bir hamur oluyor ,un eklemeyin.Üzerine nemli bir bez örterek ,sıcak bir ortamda iki misli kabarana kadar bekleyin.
Fırını 180 dereceye getirin,ısınmaya başlasın.
Hamurun içine dilediğiniz malzemeyi koyun ,ben lor peyniri koydum ,sonra şekil verin ,yumurta sarısını sürün ,üstleri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN ......TAVSİYE EDERİM.....
11 yorum:
Canım benim muhteşem bir menü daha ne olsun hepsi birbirinden şık ve leziz ellerine sağlık ve afiyet olsun.Tekrar yeni yaşın tüm dilediklerinin inşallah sana versin kocaman kocaman öptüm...
Doğum gününüz kutlu olsun.Nice yaşlara...Sevdikleriniz ve sevenlerinizle beraber...Daha genciz:)))Ben 41 kere maşallah oldum bu sene:)))
İstanbul'dan Sevgiler...
Nice mutlu yıllara...
Herşey çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.
Sevgilerimle.
: )))) :))))) ::::::::::)))))
AHH EGELİM YAA... GÜLDÜRDÜN BİZİİİ,
seni çok iyi anlıyorum,ayrıntıya burada girmek gereksiz :)))
ama en şahane tarafı bunları anlatmammızz :)))) ne hoş eğriyi de ,doğruyuda kabullenmemmiz..
üzülme hata yapa yapa sen ve ben doğruyu bulacağız bu yolda..
AZMETTİK :)))))
sağlıkla,neşeyle, güzel bir gelecek diliyorum sana..
sevgiler NuNu
Hersey cok guzel Egelim, ellerine sgalik. Tekrar nice yaslara...
hepsi çok nefis kurabiyeler gerçekten sükse yapıcak kadar varlar renkli renkli çok güzel tekrar mutlu yıllar diliyorum.sevgiler
ARKADAŞLAR,HEPİNİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM BU GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN....SİZLERİ ÇOK SEVİYORUM.....HEPİNİZİ ÖPTÜM,HOŞÇAKALIN.
az ve öz olmuş ama hepsi çok güzel.maksat bir arada olmak değil mi ki sonuçta?
tekrar nice yıllara
teşekkür ederim Yasemin'cim...sevgiler
egelim canım, bendeki gözleme ölçülerini verebilirsin fransız arkadaşına su ölçüsüde doğrudur ama yinede kontrol etsin maya kullanıyorum kullanmayadabilir ama mayalı daha lezzetli sanki, az konuyor zaten, artık nasıl açar bende bilmiyom çok hoşuma gitti söylemiş oldukların benimde annem açıyor zaten bende yılık yamuk yapıyorum işte çok öptüm hoşçakal....
magnifique ce gâteau ! bravo !
Yorum Gönder