10 Nisan 2008 Perşembe

TURP OTU SALATASI



Bir başka ot salatası daha ,turp otu salatası . Ben iki çeşit turp otu var diye biliyorum(başka varmıdır diye düşünüyorum) biri acı turp ( adı üstünde biraz acımtıraktır )buna haşladıktan sonra sadece zeytin yağı ve tuz eklenir limon girmez.

Diğeride ,tadı acı olmayan ,sapları daha uzun turpdur.Temizlemesi biraz zahmelidir.
Kök kısımlarından otu ayırın.Her bir dalı ,şöyyyyyyyyyyle parmaklarınızla yapraklarını sıyırın,illaki bütün yaprakları sıyırmanız gerekmiyor,maksat kart olan yapraklar gitsin,körpe ve kısa olanlar kalabilir.
Bol suda yıkayın.
Daha önceden kaynattığınız suya biraz tuz atın ve otları da ekleyin ,parça parça atın ki ,kaynayan suyun harı gitmesin.5 ile 7 dakika arası kapak kapatmadan yüksek ateşte haşlayın.
Süzün ,ılımasını bekleyin ve zeytin yağı , limon ve tuz ekleyin.



AFİYET OLSUN....

1 yorum:

serrose dedi ki...

vallahi canim cektiii offf sicak ekmekle oyle bir yenir kii :))

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin