10 Nisan 2008 Perşembe

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ


Portakal mevsimi geçmeden şöyle güzel bir portakal kabuğu reçeli yapasım vardı ,dergileri karışrırırken şubat ayın LEZZET dergisinde gözüme çarptı.Yapımı kolay bir tarif denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER
  • 10 adet yafa portakal
  • 1,5 kg toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2-3 parça limon tuzu

YAPILIŞI

Portakalları iyice fırçalıyarak yıkayın.

Kabuklarını beyazlarıyla bilikte 4 'de ayırın.

Daha sonra uzunlamasına kribrit çöpü inceliğinde doğrayın.

Yağlı kağıdın üzerine serip ,oda ısısında kurumaya bırakın (ben akşama kadar beklettim).

Büyük bir tencereye su ile doldurun ve kaynatın.

Su kaynadıktan sonra kabukları ilave edin ve 5-10 dakika haşlayın.

Kabukları bir kevkir ile sudan çıkarın ve soğuk suyla yıkayın.

Tekrar aynı haşlama suyuna kabukları koyun ve 3 dakika daha haşlayın.

Kabukları tekrar süzün.

Ayrı bir tencereye 4 su bardağı su ile 1,5 kg şekeri kaynatın.

Kabuklarıda ilave edin.

Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın.

En son limon tuzunu ekleyin ,karıştırın ve bir taşım daha kaynadıktan sonra altını söndürüp kavanozlara doldurun.

NOT:Portakalların içlerini yemeğin sakın !!! birazdan onlarıda marmelat yapıcağız....

1 yorum:

beste dedi ki...

bonjour, bayildigim recellerden bir tanesidir harika gorunuyor:)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin