- 10 adet yafa portakal
- 1,5 kg toz şeker
- 4 su bardağı su
- 2-3 parça limon tuzu
YAPILIŞI
Portakalları iyice fırçalıyarak yıkayın.
Kabuklarını beyazlarıyla bilikte 4 'de ayırın.
Daha sonra uzunlamasına kribrit çöpü inceliğinde doğrayın.
Yağlı kağıdın üzerine serip ,oda ısısında kurumaya bırakın (ben akşama kadar beklettim).
Büyük bir tencereye su ile doldurun ve kaynatın.
Su kaynadıktan sonra kabukları ilave edin ve 5-10 dakika haşlayın.
Kabukları bir kevkir ile sudan çıkarın ve soğuk suyla yıkayın.
Tekrar aynı haşlama suyuna kabukları koyun ve 3 dakika daha haşlayın.
Kabukları tekrar süzün.
Ayrı bir tencereye 4 su bardağı su ile 1,5 kg şekeri kaynatın.
Kabuklarıda ilave edin.
Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
En son limon tuzunu ekleyin ,karıştırın ve bir taşım daha kaynadıktan sonra altını söndürüp kavanozlara doldurun.
NOT:Portakalların içlerini yemeğin sakın !!! birazdan onlarıda marmelat yapıcağız....
1 yorum:
bonjour, bayildigim recellerden bir tanesidir harika gorunuyor:)
Yorum Gönder