10 Nisan 2008 Perşembe

EGELİ'NİN PASTASI


Tamamen uydurma bir pasta ! Hani olur ya aniden misafir haber verirde ,sizde elinizin altında on an ne varsa bir şeyler yapmaya çalışırsınız ,işte benim de böyle bir anda ortaya çıkan bir pasta oldu ,bu pastaya ne ad vereceğimide şaşırdım . Ama bu kadar mı lezzetli bir şey olur ! bir o kadar da hafif. Yine çok konuştum ,tarifi veriyorum.
MALZEMELER

YAPILIŞI

Kedi dillerini vişne suyu ile ıslatın ve bir borçama dizin.

Soğuk süt ile, kutudaki tarife göre kremayı hazırlayın.

Kremayı bisküvilerin üzerlerini kaplayın.

Yine tart jölesi paketlerinin arka yüzündeki tarife göre ,ama su yerine vişne suyu ile pişirin.

Kabuk tutmaması için jöleyi soğuyana kadar sık sık karışrırın.

Jöleyi kremanın üzerine eşit şekilde yayın.

Son olarak krem şanti ile süsleyin.Buzdolabında servise kadar soğutun.

Ben yuvarlak kalıplarla porsiyonlar keserek servis yaptım.

AFİYET OLSUN......

4 yorum:

ayseyaman dedi ki...

Merhaba Egeli
tamamen lezzetli bir pasta :)
Mini mini kırmızılı ellerine sağlık..
sevgilerle :)

egeli dedi ki...

TEŞEKKÜR EDERİM AYŞE BU NAZİK YORUMUN İÇİN,BU ARADA SENİN VERDİĞİN ''EKŞİ MAYA'' TARİFİNİ ADIM ADIM UYGULADIM ,VE 1 AYDAN UZUN BİR SÜRE OLDU MAYAM HALA YAŞIYOR,AMA DAHA KISA BİR SÜREDE MAYALANMASINI İSTEDİĞİM İÇİN EKMEĞİMİN(VE EKMEK MAKİNASINDA YAPIYORUM ) BEN ARTI OLARAK ,1 ÇAY KAŞIĞIDAN AZ İNSTANT MAYA EKLİYORUM ,BİR FRANSIZ SİTESİNDE OKUMUŞTUM VE ORADAKİ EKŞİ MAYALI EKMEĞİN ''EKMEK MAKİNASINDA''DAKİ TARİFİNİ UYGULUYORUM .....SEVGİLERİMİ İLETİYORUM.HOŞÇAKAL

Unknown dedi ki...

canımmm benim;senin bloguna abone oldum enfes lezzetler yüreğine ve o güzel ellerine sağlık.
kocaman öpüyorum sevgiyle kal....

egeli dedi ki...

teşekkür ederim deryacım,ya beni mahcup ediyorsun...öpüyorum

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin