Kemerlerinizi takın , bu gün çok uzaklara uçuyoruz ! Avustralya'ya gidiyoruz.Birinci dünya savaşı sırasında ,Anzak askerleri cepheye giderken,kadınlar tarafından yapılan bu kurabiyeleride yanlarında götürürlermiş.Besleyici ve dayanıklı olduğu için günümüzde hala bu kurabiyeler yapılırmış.Özelliklede Anzak askerlerini anma gününde.İşte fransızcadan türkçeye çevirdiğim bu tarif.
MALZEMELER
- 125 gr tereyağ
- 2 çorba kaşığı ''Golden Syrup'' (ben çam balı kullandım)
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 2 çorba kaşığı sıcak su
- 90 gr yulaf ezmesi (marketlerde ''cornflakes'' reyonlarında )
- 150 gr un
- 150 gr toz şeker
- 65 gr toz yada rende hindistan çevizi
YAPILIŞI
Küçük bir tencerede yağı ve balı çok kısık ateşte eritin.
Karbonatı ve sıcak suyu karıştırın.
Tencerenin altını söndürün ve karbonatlı suyu içine döküp karıştırın.
Başka bir yerde kuru malzemeleri karıştırın ve tenceredeki karışımı ekleyip iyice yoğurun.
Bu hamur diğer kurabiye hamurları gibi toparlanmıyor,çok dağılıyor,bu yüzden sakın ekstra bir şey eklemeyin.
Bir parça hamur koparıp,köfte yapar gibi avucunuzun içinde sıka sıka toparlayın.Tepsiye koyun ve üzerlerine yavaşça bastırıp yadsılaştırın.(Biraz çatlar,bu normaldir).
150 derecedeki önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.Kızarana kadar beklerseniz kurabiyeleriniz daha çıtır olur ,kötü olmaz ,böylede tercih edinilebilir .
Kurabiyeleri tepside soğutun,hemen alırsanız dağılırlar.
Kapalı kutuda muhafaza ederseniz bayatlamadan uzun süre dayanabilirler.
Kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim,bizim evde çok tutuldu.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder