- 2 yumurta
- 250 gr erimiş tereyağ (yada margarin)
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un(hemen hemen 3,5 -4 su bardağı)
iç malzeme:
- yarım su bardağı toz şeker
- 2 şeftali
- 2 armut
- 1 elma
- 1 çorba kaşığı kuru üzüm
- yarım su bardağı dondurulmuş vişne
YAPILIŞI
Yumurtayı ve şekeri çırpın.
Erimiş tereyağını ve vanilyayı ekleyin.
Unu ve kabartma tozunu da ekleyin.Ama dikkat!! unu birden dökmeyin,ben 3,5-4 su bardağı dedim ama ,herkezin bardağının boyu bir olmaz,siz yinede dikkali dökün.Güzelce yoğurun, hamur kulak memesi yumşaklığında olacak.
Hamuru ikiye bölün,bir yarısı biraz daha fazla olsun.Daha az olan hamuru derin dondurucuya koyun,orada biraz sertleşsin.
Daha çok olan hamuruda bir tepsiye yayın.
Bir tecereye,meyveleri doğrayın yada rendeleyin ,vişneleri bütün atın,şekeride ilave edin ve biraz pişirin.
Pişmiş meyvelerin fazlalık suyunu süzerek hamurun üzerine yayın .
Derin dondurucudan diğer hamuru alın,meyvelerin üzerini kapatacak şekilde rendeleyin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder