12 Nisan 2008 Cumartesi

KIYMALI KAPUSKA



Ne yalan söyliyeyim ,bu yemeği ilk defa yapıyorum.Lahana sarması niyetine aldığım lahana süründü buzdolabında .Geçen gün haydi şunu bi sarayım dedim ,ama yaprakları ayırırken baktım ki sarılacak bir yanı yokmuş ,yapraklar küçükmüş.Ben bunu bir kapuska yapayım dedim.Aman Allahım !! ben neden daha önce hiç yapmamışım ki bu yemeği ?bayıldım!!!
Tabii ''askerde şöyle kapuska yedik '' yok '' içimiz dışımız kapuska oldu '' dedikçe şu erkekler yapmaya bile cesaret edemedim.Meğer mahrum kalmışım senelerce bu güzelim yemektem ,hem de bol vitaminli bir sebze.
Vallahi pişirin hanımlar !!!! dinlenmeyin kocalarınızı !!! yedirin çocuklarınıza!!!

MALZEMELER
  • 1 küçük beyaz lahana
  • 1 soğan
  • 250 gr kıyma
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • sıvı yağ
  • tuz
  • 3 su bardağı kadar su
  • 1 limon suyu

YAPILIŞI

Bir tencereye yeteri kadar sıvı yağ koyun ve kıymayı kavurun.

Küp şekilinde doğradığınız soğanı ekleyin pembeleşene kadar kavurun.

Salçaları ekleyin biraz karıştırarak 1 dakika daha kavurun.

Daha önceden yıkayıp , orta şekilde ( çok kalın olmasın,çok da ince olmasın pişince erir. Beyaz ve kalın bölümlerini koymayın .) doğradığınız lahanayı ekleyin ,oçağın altını kesin ,kapağını kapatın ve ara sıra karıştırarak lahanaların biraz sönmesini bekleyin.

Üzerine suyunu ekleyin ,benim tencerem 3 su bardağı suyu kaldırdı.Yani lahanaların üzerine fazla çıkmayacak şekilinde koyun.(ve artı bütün lahanayı kullanmadım).

Tuzunu da ekleyim ve kısık ateşte pişirir.

En son ,altını söndürdükten sonra 1 limonun suyu ekleyin.

AFİYET OLSUN

23 yorum:

Adsız dedi ki...

Coucou et merci de ton comm sur mon blog, qui me permet de découvrir le tien :)

Je serais enchantée de pouvoir lire tes recettes, malheureusement pour moi, je ne comprends pas grand chose ( pour ne pas dire rien du tout ) :/

J'imagine que de donner tes recettes en deux versions de langues te prendrait trop de temps ?!

Bonne soirée,

egeli dedi ki...

Merci Eryn de m'avoir repondu ,ton message est tres sympa.oui tu a raison j'aurais pas vraiment le temps d'ecrire en 2 versions ,mais au cas ou une recette te plairas ,je te la traduiras avec grand plaisir.a bientot...

Adsız dedi ki...

Merci beaucoup ! Mais je risque de te donner du boulot lol. Tout a l'air délicieux au niveau photographique, maintenant au niveau recette, j'ai du mal à me prononcer :p

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Egeli,
Iade-i ziyarete geldim. Ne guzel tarifleriniz var, ellerinize saglik, tanistigimiza memnun oldum, her zaman gorusmek uzere.

Sevgiler

egeli dedi ki...

Teşekkür ederim Aybikeciğim ,ben de memnun oldum,görüşmek üzere....sevgiler.

bir demet feslegen dedi ki...

Merhaba,Bayılırım ben bu yemeğe..Biz bunu kıymasız yaparız, yani zeytinyağlı. Dolapta günlerce dursa birşey olmaz çıkarıp çıkarıp yersiniz ama o kadar kalmaz zaten :)Aynı tarifi doktorlar diyet yemeği olarak tavsiye ediyorlar, kurban olsunlar böyle diyet yemeğine :))Ne hoş..
Sevgiler

egeli dedi ki...

Sevgili Eda,haklısın harika bir yemek, aslında ben de o an zeytinyağlı yapayım dedim ama sonra vaz geçtim ,ilk defa yapıcam ya ! çocuklarda ilk defa yiyecekler diye haydi dedim bari kıyma ekliyeyimde gözleri korkmasın.Aslında lezzetine lezzet katmış oldu.....Sevgiler.

Ferkay dedi ki...

Merhaba Egeli. Bende Ege yi görünce bir hemşeri bulmanın sevinci ile hemen ziyaretinize geldim.Bende Salihli de yaşıyorum.Sizide beklerim.Sevgiyle kalın.

egeli dedi ki...

Merhaba Feray ,inan bende çok sevindim tanıştığımıza,daha detaylı yorumu senin blogunda okuyabilirsin :)sevgiler.

ceyt dedi ki...

merhaba Egeli, ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkür ederim.çok güzel bir blog çok leziz tarifler var.ellerine sağlık canım.seni linklerime ekliyorum.bundan sonra sık sık görüşmek dileğiyle...
sevgiler

egeli dedi ki...

Teşekkür ederim Ceyt ,yorum geldikçe ben çok mutlu oluyorum hepinize teşekkür ederim .Bende seni ekliyorum canım.Görüşmek üzere hoşçakal....

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Merhaba canim,
öncelikle bloguma biraktigin güzel yorumun icin cok tesekkür ederim.

Kapuskanin dayanilmaz lezzetini bende maalesef senin gibi gec kesfedenlerdenim, malum esimde sevmiyor, herhalde bu askerlik hikayesinden yola cikarak böyle yapiyor ama bende tam cözemedim.

Kiymali kapuskan cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik diyorum, gercekten insanin yedikce yiyesi geliyor, iyi ki bu düsüncemle yanliz degilmisim!!!

Sevgiler ve kocaman öptüm..

egeli dedi ki...

İyi geceler Kevserciğim,bu gece kimseyi uyku tutmadı galiba :)Bana cevap yazdığım içinde ayrıca teşekkür ederim canım.Aslında eşim kapuskayı seviyor ,ALLAHTAN...!!!her gün versen yemez belki ama,en azından önüne koyduğum zaman yiyor.Bizim buralarda şöyle derler:

BU YEMEK YENNNMEMİ BEEE !!!!!
İYİ GECELER.....SEVGİLER

Adsız dedi ki...

merhaba egeli sizi görünce hah işte bi egeli daha dedim bende salihli de oturuyorum bana da beklerim.görüşmek üzere sevgiler

egeli dedi ki...

Tanıştığımaza sevindim Ferzan,siten mis gibi bahar kokuyor....Bir Salihli'li daha bir arkadaşımız var belki tanırsın ''Ferkay'' .Her zaman beklerim.Sevgiler.

Marie Gauthier dedi ki...

Bonjour Egeli,
merci mille fois pour ta visite chez-moi et surtout pour ton commentaire... je crois que c'est le 1er commentaire d'une blogeuse provenant d'un pays non francophone que j'ai reçu. Les visiteurs étrangers sont plutôt silencieux. Je reviendrai te visiter et j'ai été étonnée par le marbré italien que j'ai trouvé fameux. J'ai apprécié les photos de ton pays d'autant plus que j'ai lu 3 tomes, d'un journal de voyage écrit par un parisien qui a parcouru la route de la soie à pieds et qui est passé dans ton pays si intriguant pour nous, occidentaux. Au plaisir, Marie

egeli dedi ki...

JE VOUS REMERCİE AUSSİ BEAUCOUP MARİE DE M'AVOİR REPONDUE.ÇA MA FAİS BEUCOUP PLAİSİR.JE VOUS REMERCİE DE TOUT COEUR .A BİENTOT.

EZGi :)) dedi ki...

merhaba canım sonunda bende kendi memleketimden birini bulduğuma çok sevindim :)) tariflerin harika,kapuskayada bayıldım canım ellerine saglık.listeme ekledim seni.herzaman görüsmek dileğiyle kocaman sevgiler...

egeli dedi ki...

teşekkür ederim Ezgicim,senin tariflerinde birbirinden nefis....sevgiler.

Adsız dedi ki...

Ziyaretin ve iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.Yeni bilgiler öğrenmek kadar yeni dostluklar kazanmakta çok güzel.eminim oğlun için çok güzel bir pasta yapıcaksın merakla yayınlamanı bekliycem bende şimdiden yeni yaşını kutlamak isterim NİCE YILLARA görüşmek dileği ile.

egeli dedi ki...

teşekkür ederim düşlerimin incisi,çok naziksin.sevgiler

Dila dedi ki...

:) Merhaba, ben Amerikada okuyorum/yasıyorum we hayatımda hic yemek yapmadım taa ki burada yurtan ewe cıkıncaya kadar we canım kapuska yapmak istedi google'a yazıncada hemen sizin tarifinz cıktı.. DEnedim yaptım we cookk guzel olduu :)

Bende tesekkur etmek istedim!

egeli dedi ki...

Dilacım,ellerine sağlık canım, bende teşekkür ederim.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin