19 Ocak 2008 Cumartesi

İTALYAN MERMER KEK (MARBRE İTALİEN)



İşte size İtalyadan bir lezzet.Nasıl ama nefis gözüküyor değilmi ? Bu renkli versiyonunu bu sitede buldum ,çok hoş bir görüntüsü olduğu için de bunu yaptım.Ama orijinal tarifi kakaolu ve beyazdır.Biraz zahmetli bir kek ama olsun,yapın ve misafirlerinizi şaşırtın.İşte size kakaolu versiyonu.


MALZEMELER

  • 3 yumurta
  • 150 gr toz şeker
  • 190 gr un
  • 62 gr sıvı yağ
  • 62 ml süt veya su (ben süt kullanıyorum)
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu

YAPILIŞI


Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın.

Beyazlarını toz şekerin yarısı ile (75 gramı) kar gibi olana kadar iyice çırpın.

Aman dikkat ! yumurta aklarının içine bir damla yumurta sarı bile karışmasın,yoksa beyazlarınız kar gibi olmaz!

Başka bir yerde yumurta sarılarınıda kalan diğer şeker ile 8 - 10 dakika çırpın.

Sütü ilave edin ve kakao hariç bütün malzemeleride ekleyip karıştırın.

Daha sonra kar haline getirdiğiniz yumurta beyazlarını ilave edin ve bir spatula yardımı ile fazla hırpalamadan ,dairesel şeklinde değilde,altan üste doğru hareketler ile yavaş yavaş karıştırın.

Kek harcını ikiye bölün.

Yarısına kakao ekleyin ve karıştırın,ben biraz daha süt ile bu karışımı incelttim ,çünkü kakaoyu ekleyince hamur diğer yarısına göre daha koyu bir kıvamda oldu.

Yuvarlak bir tepsiyi iyice yağlayın,dikkat edin,tepsinizin çapı '' 24 cm'' den fazla büyük olmasın (daha küçük olabilir).Kek o zaman daha yumuşak ve şekiller daha belirgin oluyor.(benim tepsim biraz büyük geldi).


Tepsinin ortasına dilediğiniz renkten bir tatlı kaşığı hamur dökün.



Daha sonra ,diğer renktende ,tam öteki rengin üstüde dökün.(her renge bir başka kaşık kullanın).

Sırası ile,hamur bitene kadar üst üste devam edin,zaten şekil aldığını göreceksiniz.





Benim gibi renkli yapmak isterseniz hamuru dörde bölüp dilediğiniz boya gıdası ile renklendirin.




180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

Piştikten sonra fırını söndürün ve keki 10 dakika daha sönmüş fırında bekletin.

AFİYET OLSUN...

5 yorum:

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

çok güzel görünüyr bu iltalyan kek cnm eline sağlık

Safran dedi ki...

Mükemmel olmuş, seviyorum böyle hem göze hem damağa hitap eden lezzetleri... Gökkuşağı kek yapmıştım buna benzer ama bunu da mutlaka deneyeceğim, ellerinize sağlık...

bir dilim bir tutam dedi ki...

Yillardir bu keki iki renkte yapmisimdir....Ama böyle renklide fena degilmis...Birdahaki sefere denemek istiyorum...Paylasimin icin tesekkürler..
Berlinden sevgiler

lezzetkahvesi dedi ki...

Orjinalinden çok daha güzel olmuş. Ellerinize sağlık. En kısa zamanda bende deneyeceğim.
Sevgilerimle,

egeli dedi ki...

teşekkür ederim lezzet kahvesi,yumurta sarıların beyaza karışmamasına çok dikkat et,yoksa iyi sonuç alamazsın,kolay gelsin.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin