- 3 yumurta
- 6 fincan şeker (türk kahvesi fincanı
- 3 fincan süt
- 3 fincan sıvı yağ
- 9 fincan un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
Yumurta ,şeker ,vanilya çırpılır ,sırayla diğer malzemeler de eklenir pürüzsüz bir kek hamuru elde edilir.Muffin kalıplarını yarısından az hamur döktüm ,1 çay kaşığı vişne reçeli koydum ,sonra üzerlerine birdaha hamur döktüm.Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pişirdim .
pek güzel oldular
fiyasko !!!
Bütün reçeller dibe çökmüş!!!! kalıplardan çıkarır iken parçalandı bazıları ,reçel pişince doğal olarak kalıba yapışmış.......
Bu sefer reçelleri en üste koyuyorum.Dibe çökmelerini fırsat vermeden fırına sürüyorum....
Ehhh!!! bunlarında diğerlerinden kalıcak yanı yok...bunlarda yapıştı ,zaten reçelde bitti....
Şimdi de reçel yerine evde donmuş böğürtlen vardı, birer tane ortalarına koydum.Hemen fırına.
Vallahi çok güzel oldular bu sefer!!!! böğürtlenler tam kekin ortasında kaldılar.Bu ölçüden bolca minik kekler elde ettik ,on gün kadar tupperware saklama kabında hiç bayatlamadan kaldılar,hemde durdukça dahada lezzetli oldular.Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder