Ne kadar tembelim değil mi? yine çok ara verdiğimi farkındayım, hal bu ki ne kadar çok tarif birikti arşivde bir bilseniz, zamansızlıktan blogumu ve sizleri çok ihmal ediyorum çok....
Kendimi affettirmek için bomba gibi bir pasta ile geliyorum! Geçenlerde kızlarla Serpil arkadaşımda toplandık ve bizlere bu harika pastayı yapmıştı ve oracıkta hemen fotoğrafını çektim sizlerle paylaşmak için, daha sonra kendim de yaptım ama fotoğrafını çekmedim.
Bu pasta çok kolay ve bereketli, keki ikiye bölünüyor, ama bu fotoğrafta arkadaşım üçe bölmüş, ama baya zorlanmış bölerken, bu yüzden ikiye bölmekte fayda var.
Haydi şimdi tarife geçelim...
Malzemeler:
Havuç püresi için:
- 1 kg havuç
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 çorba kaşığı buğday nişastası
- 2 çorba kaşığı un
- 6 çorba kaşığı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 125 gr tereyağ
- 4 yumurta
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 4 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 çay kaşığı tarçın
- süt ve şeker karışımı
- hindistan cevizi
Yapılışı:
Havuçları rendeleyin ve toz şeker ile suyunu salıp sonrada iyice çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra rondodan geçirip püre haline getirin.
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
Kullanılan tepsi, dikdörtgen kuplu derin Borcam, tepsinizi yağlayın ve tabanına yağlı kağıt yerleştirin.
Kek malzemelerini çırpın ve tepsinize döküp, pişirin.
Kek soğuyana kadar kremayı hazırlayın. Tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyup koyulaşana kadar pişirin, ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyip, yağ eriyene kadar karıştırın.
Soğuyan keki tepsiden çıkarın, ortadan uzunlamasına ikiye bölün. Böldüğünüz kekin bir katını tepsiye tekrar yerleştirin ( tepside yağlı kağıt kalmasın).
Süt ve şeker karışımı yapıp keki güzelce her yerini ıslatın.
Kekin üzerine havuç püresinin tamamını boşaltıp her yerine eşit yayın. Havucun üzerine kremanın yarısını yayın ve bolca hindistan cevizi serpin.Sonra diğer keki koyun ve tekrar ıslatın. Kalan kremayı pastanın üzerine dökün ve son olarak bolca hindistan cevizi ile kaplayın. buzdolabında dinlendikten sonra afiyetle yiyin.
Bu pasta uzun ve zahmetli görünse de aslında çok basit ve bir o kadar da lezzetli, şiddetle tavsiye edilir...
16 yorum:
Eline sağlık canım çok güzel görünüyor :D
Merhabalar,
Pastanız çok güzel olmuş, pastalarda havuç kullanmak çok faydalı, sanki cezerye gibi olmuş.
Blogunuzu siteler arası gezerken keşfettim.
Anlatımlar, tarifler, resimler çok güzel.
Hoşuma gitti ve sizi izliyorum.
Ziyarete de beklerim sevgiyle ve sağlıkla kalın, Pırıl.
Hahikaten bombaymış.Ellerine sağlık.
Şahane olmuş ellerine kollarına sağlık..Sevgilerimle canım..
Me encanta esta receta luce muy bonita y exquisita,abrazos y abrazos.
Ellerine saglık canım gunumde yapabilirim.Sevgiler..
Harika bir tarife benziyor,elinize sağlık.
eline sağlık tatlım misler gibi ye beni diyor:)))
ellerine sağlık canım...ayrıca arkadaşınında...keyifli bir hafta sonu diliyorum...
Canım bayıldım bu güzel pastaya. Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor kimbilir tadı ne kadar lezzetlidir :)
İzninle not alıyorum tarifi ve ilk fırsatta denenecekler listeme ekliyorum:)
Sevgiler...
Canım güzel pastanı görünce olsada yesem dedim, ellerine sağlık..
Merhaba blognuzu çok beğendim hemen izlemeye aldım.Pastaya diyecek yok çok lezzetli görünüyor bencede zora gerek yok ikiye bölmek yeter.Bende sizi bloguma bekliyorum umarım kırmaz bize katılırsınız sevgiler:))
hııımmmm enfes görünüyor, hemen enenecek tariflere eklendi
harika bir pasta..arkadaşının ellerine sağlık..sevgiler..
Pasta Tarifinize bayıldım. Biraz değiştirerek ben de yaptım :)
http://nunununtarifleri.blogspot.com/2013/05/havuclu-pasta-tarifi.html
Çok güzel görünüyor. Yumuşacık, pofuduk. :) Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder