3 Şubat 2012 Cuma

Kandil Simidi


Bu zamana kadar yediğim en güzel kandil simitleri diyebilirim size, kesinlikle tavsiye ederim, hemen yapın .
Bu güzel tarifi Cahide&Jibek'in sitesinde gördüm, sadece bir iki değişiklik yaptım, orijinal tarife ulaşmak için tıktık.

Malzemeler:
  • 200 gr yumuşak tereyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • yarım çay bardağı zeytin yağ
  • yarım çay bardağı ılık su
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 3 buçuk su bardağı un ( küçük boy bardak)
  • 1 paket kabartma tozu
Üzerine:
  • 1 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1-2 damla su
Tüm malzemeleri sırasıyla ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor, bu yüzden unu yavaş yavaş ekleyin, bardağınızın ve unun cinsine göre ölçü değişebilir, ben ekmek makinemin ölçü bardağını kullandım, bu yüzden 3 buçuk bardak tam geldi.
Yumurta akını 1-2 damla su ekleyip pekmezle karıştırın.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve uzun şeritler yapın, sonra halkalar oluşturun.
Halkaları önce yumurta akı- pekmez karışımına batırın ve susama bulayın.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun, hayırlı kandiller dilerim.


15 yorum:

  1. Canım ellerine saglık.Cok güzel görünüyorlar. Notmu aldım. Allah kabul etsin.
    Öperim

    YanıtlaSil
  2. Egeli mon amie, tes simits sont magnifiques. Cela fait longtemps que je n'en ai pas fait. Une version qui me plait beaucoup.
    A très bientôt.

    YanıtlaSil
  3. Deliciosas y novedosas galletas lucen tentadoras y bellísimas,abrazos y abrazos.

    YanıtlaSil
  4. görüntü şahne ellerine sağlık:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Müboşum ellerine sağlık nefisss görünüyorlar...

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  6. Ben de yazdım tatlım, harika görünüyor. Tereyağ girer de güzel olmaz mı hiç desene:) Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. kandil simidi tarifi her zaman biryerlerde bulunması gereken tariflerden biridir bence.biraz karışık oldu ama öyle.Bu arada çay kahve bahane etkinliği yeni ev sahibesiyim katılmanız dileğiyle sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Canım tarifin yayında. Katılımın için teşekkür ederim. Anladım ki senin bloğundan öğreneceğim çok şey var. bundan sonra sık sık görüşecek gibiyiz. sevgiler

    YanıtlaSil
  9. mmmm ellerine sağlık canım
    nede güzel olmuş
    :)))
    muhabbetle kal.

    YanıtlaSil
  10. Çok nefis kızarmışlar,ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Çıtır çıtır mis ibi mahlep kokusuyla çok severim:))
    Ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Harika Görünüyor Ellerine Sağlık Teşekkür Ederim.

    YanıtlaSil
  13. kandil simidi tarifiniz tam yerinde bir paylaşım olmuş unutmamamız dileğimle teşekkürler..

    YanıtlaSil