22 Haziran 2015 Pazartesi
Çok lezzetli, içi yumuşacık çilekli bir kek.
.1 buçuk su bardağı un
. 6 çorba kaşığı yumuşak tereyağ
. 1 büyük yumurta ( ben 2 tane orta boy kullandım )
.1 çay kaşığı karbonat
.1 çay kaşığı kabartma tozu
.1 paket vanilya
.1 çay kaşığı ucuyla tuz
.3/4 su bardağı toz şeker
.1 limon kabuğu rendesi
.1/2 su bardağı buttermilk yani peynir altı suyu ( 1 su bardağı sütü cezvede kaynatın içine 1 tatlı kaşığı sirke koyun ve kaynatmaya devam edin süt kesilene kadar. Kesilen sütü süzün ve altaki suyunu kullanın, peynir altı suyu yani buttermilk budur )
.yeteri kadar çilek
Tereyağını ve şekeri karıştırın. Yumurtayi ekleyin karıştırmaya devam edin. Ardından diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir fırın kabına kek hamurunu dökün. Dilimlenmiş çilekleri hamurun üzerine siralayin, 1 çorba kaşığı toz şeker serpiştirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun. . .
Kaynak buradan
Güzel çilekle kekle hoş geldin.:)
YanıtlaSilNefis görünüyor,ellerine sağlık.
Sevgiler
Şenizcim çok teşekkür ederim. Uzun zaman olmuştu yazmayalı.
YanıtlaSilŞenizcim çok teşekkür ederim. Uzun zaman olmuştu yazmayalı.
YanıtlaSilPeynir altı suyuyla hiç denemem yok, bayıldım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBlogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım. Ben de blogumda Amerikadaki hayatımı, yemek tariflerimi oğluşumla etkinliklerimi, tecrübelerimi paylaşan yazılar yazıyorum. Yeni yayın ve yorumlarda görüşmek dileğiyle ben de beklerim sevgiler:)
YanıtlaSilellerine sağlık bende bloguma beklerim kolay gelsin.
YanıtlaSilprofesyonel bir tarif olmuş tebrik ederim
YanıtlaSilYemek Tarifleri
öztiryakiler servisi olarak tarifinizi beğendik
YanıtlaSilhttps://www.oztiryakilerservis.net/