25 Mart 2009 Çarşamba

LİMONLU VE VİŞNELİ CHEESECAKE'LER.....



Ne zamandır güzel bir limonlu cheesecake tarifi arıyordum ,bir kaç tane buldum ama yine istediğim lezzeti yakalayamamıştım ,taki sevgili Pelin'in blogundaki cheesecake'i görene kadar.
Aman Allahım ,bu ne lezzet !!!!! ben bu cheesecake'i tuttum arkadaşlar herkesede tavsiye ederim ,baz olarak bu tarifi kullanarak ,dilediğiniz gibi cheesecake'ler yapabilirsiniz.
İlk önce Pelinciğimin limonlusundan yaptım ,dünde misafirlerime vişnelisini yaptım.
Cheesecakelerim bu haftanın starları oldular,çok sükse yaptılar .
Benim kalıbım 22 cm'lik ti ve tarifte çok ufak tefek değişiklikler yaptım ,kendi uyarladığım gibi yazıyorum tarifi ,ama siz önce Pelin'in tarifinede bir göz atın derim.
Teşekkür ederim Pelin'cim bu harika tarifin için......


MALZEMELER:

  • 500 gr. taze krema peyniri
  • 200 gr labne peyniri
  • 1 küçük kutu krema
  • 1.5 cup toz şeker (300 gr)
  • 3 yumurta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • yarım limon suyu

TABANI İÇİN (22 cn'lik kalıp için)

  • 1.5 paket Eti Burçak bisküvi
  • 115 gr. eritilmiş tereyağ

YAPILIŞI:

Kelepçeli kalıbınızın tabanına yağlı kağıt serin ve dışını alüminyum folyo ile kaplayın ,bu işlem cheesecake'in dışı yanmaması içindir.

Kekin üzeri çatlamaması için ,ısıya dayanıklı bir cam kaseye su doldurun ve fırınınızın içine koyun ve fırınınızı 175 dereceye ayarlayın.

Bisküvileri robottan geçirin ,un ufak yapın ve erittiğiniz yağ ile karıştırın.

Kalıbınızın tabanına bu bisküvileri bir kaşığın sırtıyla bastırarak düzgünce döşeyin.

Bir kapta peynirleri ,kremayı ,şekeri ve vanilyayı düşük devirde çırpın ,topak kalmamasına dikkat edin.

Unu ilave edin ve çırpmaya devam edin,ardından yumurtaları ekleyin ve tekrar çırpın.

En son limon kabuğununu ve suyunu ilave edip biraz daha çırpın.

Bu karışımı kalıbınıza dökün ve fırına koyun.

Üzeri hafif kızarana kadar pişirin , ortası hala sallanıyor olucak.

Öyle titrek olduğuna bakmayın siz ,soğudukça katılaşacaktır.

Fırını kapatın ve iki saat keki fırından çıkarmayın.

Daha sonra dışarıya alın ,işte tam bu aşamada ben dr.oetker'in limonlu jelin paketinin dörte birini tarife göre hazırlayarak cheesecake'in üzerine döktüm .Soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve bir gün bekledikten sonra servis yapın.

Jel yerine ,1 su bardağı şekerli limonata hazırlayıp yada limonlu Tang de olabilir,1çorba kaşığı nişasta ile pişirip öylede kullanabilirsiniz.

VİŞNELİ CHEESECAKE:

Üsteki tarifin aynısını uyguladım ,sadece limon kabuğu ve suyu kullanmadım.

Cheesecake piştikten ve ılıdıktan sonra ,üzerine buzları çözülmüş ve suyu süzülmüş vişneleri dizdim.

Bir küçük tencerede 1.5 su bardağı vişne suyu ve 1.5 çorba kaşığı nişastayı pişirdim ve vişnelerin üzerine döktüm.İyice soğuduktan sonra cheesecake'i buzdolabına kaldırdım.


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.....



73 yorum:

  1. Offf arkadasim bu ne yaaa gece gece ruyalarima girecek diyecegim ama uyuyabilirsem.
    Ayrica cok iyi bir fikir icinde ne oldugunu bilmedigimiz tart jolelerini kullanmak yerine meyve suyu ve nisasta.
    Bilmiyorum yazmismiydim (bu aralar kafam biraz karisik da);
    Ben onceden Egeliydim simdi Fransa dayim sen de tam tersine.Benim yerime oralarin tertemiz gunes kokan havasini bir icine cekiversene diyecegim ama annemlerden aldim haberi cok sogukmus oralar.Ama sen genede yarin benim yerime uzuuunca bir nefes cek.
    Iyi geceler.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili arkadaşım, seninle tamam mı? Bal, chessecake en sevdiğim tatlı olduğunu. Chessecake seviyorum! Ben yüksek sesle chessecake olarak bu gibi yaptım.
    Asla limon denedim, çok iyi olması gerekir.

    Bin öpücük ve güçlü sarılmak.

    *****************************

    Cher ami, tout droit avec vous? Honey, chessecake est mon dessert favori. Chessecake amour! J'aime chessecake aussi fort que vous avez fait cela.
    Jamais essayé le citron, il devrait être très bonne.

    Mille baisers et un câlin.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor...
    Ellerine sağlık hiç bir şeyde krema kullanmadım ağır oluyormu?
    Hayırlı sabahlar

    YanıtlaSil
  4. Canım Müboşum başarıda başarıya koşan şeker arkadşım benim..
    BAYIL-DIMMMM
    BAYIL-DIM..
    HARİKASIN.

    YanıtlaSil
  5. Owwww...neffiis görünüyor ege güzelim..
    defneylebirlikte'de yapıyor ya burçak bisküi almıştım deneyim diye..bugün yarın derken yedik bisküileriii:)))
    ama bu görüntü müthiş yaa..afiyetler olsun ne diyim hayıflandım yiyemedim diyee:))

    YanıtlaSil
  6. Mübeccel'im,

    canım nihayet bende artık sabırsızlanmaya başlamıştım ne zaman yeni bişeyler ekleyeceksin diye...

    Bayılırım cheesecake'e, bizim evde mutlaka 2 haftada bir pişer, favorimizdir...

    Ellerine sağlık,

    sevgiyle kal,

    YanıtlaSil
  7. Arkadaşım ellerine sağlık ikiside nefis görünüyor. Çok da güzel tarif etmişsin mutlaka senin tariften deneyeceğim çok yakında :)
    Sevgilerimle, öpüyorum...

    YanıtlaSil
  8. Harika görünüyorlar :))) Hele vişnelinin görüntüsü :)))) Ellerine sağlık Mübeccel'ciğim. Onlar sükse yapmayacak da kim yapacak :))

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Limonlusu, vişnelisi nasıl olursa farketmez çok severim cheesecake...
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Görüntü şahane egelim,ellerine sağlık...

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Canım beğenmene çok sevindim ama vişneliye bittim. Nefis görünyor gerçekten. Be de en kısa zamanda vişnelisini yapmalıyım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. HANIMELLİM ,SENİN İÇİN DERİNCE BİR NEFES ÇEKTİM İÇİME EGENİN HAVASINDAN ,AMA ANNEN HAKLI HAVA BERBAT BURALARDA...AMA AZ KALDI YAZ ÇABUK GELİR.CHEESECAKELERİME YAPTIĞIN İLTİFATLAR İÇİNDE TEŞEKKÜR EDERİM CANIM.

    YanıtlaSil
  13. MERCİ BEAUCOUP MON ANA,LE CHEESECAKE AU CİTRON EST DELİCİEUX,JE TE CONSEİLLE DE LE FAİRE LE PLUS TOT POSSİBLE.....GROSSE BİSES

    YanıtlaSil
  14. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ŞANSLI,KREMAYI GÖNÜL RAHATLIĞIYLA KULLANABİLİRSİN CANIM HİÇ AĞIR OLMUYOR ,HATTA BİR KULLANMAYA BAŞLA SEN VAZGEÇEMEYECEKSİN....

    YanıtlaSil
  15. NUNUMMMMM!!!!! THANKS BEBİŞİMMM THANKSSS!!!!

    YanıtlaSil
  16. AKASYAM SAĞOL ŞEKERCİM....BİR DAHA Kİ SEFER BİSKUVİLERİ YEMEĞİN OLURMU,BENCE HEMEN BU CHEESECAKE YAP CANIM...

    YanıtlaSil
  17. GELDİM ZÜZÜMMM GELDİMMM,ŞU SIRALAR BAYA BİR YOĞUNDUM CANIM ,BİRAZDA BAHAR TEMBELLİĞİ ÇÖKTÜ ÜZERİME SANIRIM:))))

    YanıtlaSil
  18. SAĞOL SELCENİN ,YAP PİŞMAN OLMASSIN,NEFİS OLUYOR...ÖPTÜM SENİ CANIM....

    YanıtlaSil
  19. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ZERRİNCİĞİM ,ONLAR SÜKSE YAPTILAR TABİİ AMA UCUNDANDA BENDE SEBEPLENDİM HİÇ OLMAZSA:)))

    YanıtlaSil
  20. egelim iki muhteşem görüntüyle başlıyorum güne ne kadar güzel sükse yapmakta haklısın canım benim ellerine sevgiler

    YanıtlaSil
  21. GÜNEŞ İLE LEZZETLİ TATLAR ZAMANI....ÇOK TEŞEKKÜR EDRİM CANIM.

    YanıtlaSil
  22. Amanda aman benim canım muhteşem bir CHEESECAKE yapmış tadına doyul
    maz ellerine sağlık tatlım hazırda
    olan dilimi aldımm.Kocaman sevgile
    rimi bıraktım al olurmu...

    YanıtlaSil
  23. BENDE ÖYLE BANUCUM ,NASIL GÜZEL BİR ŞEY BU BÖYLE DEĞİLMİ???

    YanıtlaSil
  24. SAĞOL PELİN'CEM TEŞEKKÜR EDERİM CANIM...

    YanıtlaSil
  25. PELİNCİĞİM,ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM CANIM BU GÜZEL TARİFİN İÇİN,TEK KELİMEYLE HARİKA ....

    YanıtlaSil
  26. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM DİLEKCİM ,SAĞOL CANIM...

    YanıtlaSil
  27. AL DERYAM AL..AFİYET OLSUN.....

    YanıtlaSil
  28. Bunlar muhteşem olmuşlar Mübeccelciğim.Yazın Adaya geçerken tatmaya uğrarım artık.:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  29. SAĞOL MÜJDECİM ,HER ZAMAN BEKLERİM CANIM..

    YanıtlaSil
  30. son gunlerde en cok yediyim tatli diye bilirim.ama ben visneli olanina bayildimm Ellerine saglik canimm.

    YanıtlaSil
  31. ellerine saglik canim
    benimde tek gectigim bir tadtir kendileri
    sayfam resmen buna benzer tariflerle dolu
    size afiyet olsun...
    harika gorunuyor

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  32. harika olmuşlar,geçenlerde ben de limonlusunu denedim.farklı tarif ama benim ağız tadıma tam uymuştu.en yakın zamanda tekrar denemek istiyorum.seninki de ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  33. TEŞEKKÜR EDERİM LEZZET SEFASI ,BİR HAFTADA 2 TANE YAPTIM BENDE ...VALLAHİ KİLO ALICAZ BU CHEEESECAKELERİN YÜZÜNDEN..

    YanıtlaSil
  34. TEŞEKKÜR EDERİM YENİ TATLAR,SENİN CHEESECAKELERİNEDE BİR GÖZ ATTIM ,HEPSİ MUHTEŞEM ,HELE ZEBRALISINA BAYILDIM ,BUNU DENİYECEĞİM ,SENİNDE ELLERİNE SAĞLIK CANIM.

    YanıtlaSil
  35. TEŞEKKÜR EDERİM YASEMİNCİM ,SENİNDE ELİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  36. Enfes olmuş güzel Egelimmmm benim, ellerin dert görmesin. Tam kahvenin yanında yemelikkkkk...

    YanıtlaSil
  37. Egelim,

    Ellerine saglik, ne kadar guzel olmus, tek kelime ile harika...

    Sizlere afiyet olsun, sevgilerimi gonderiyorum....

    YanıtlaSil
  38. selam
    harika çok güzel olmuş ellerine sağlık canım
    sevgilerimi bıraktım

    sofrakeyfi.blogcu.com

    YanıtlaSil
  39. bi cheesecake seven arkadaşım gelince deneyeceğim söz:) benden başka kimse yemiyor evde.ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  40. Sen varya sen..biliyordum zaten sessiz sessiz birşeyler yaptığını ama beni fena vurdun! benim gibi cheesecake hastasına bu yapılmaz!
    hemde limonlu hemde vişneli ?
    hele o dilim beni benden aldı!
    ellerine sağlık arkadaşım, ne diyeyim Sökede olmadığım için çok üzüldüm :((

    sevgiler

    YanıtlaSil
  41. Ablacım yaaaa süpersin pufuduk pufusduk olmuşş süper bir görüntü...
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  42. TEŞEKKÜR EDERİM CANIM FEYZAM....

    YanıtlaSil
  43. TEŞEKKÜR EDERİM AYBİKEM ,SEN HELE BİR GEL ,SANADA YAPARIM CANIM BENİM...

    YanıtlaSil
  44. SAĞOL YOSUNBUKACIM ,TAVSİYE EDERİM GERÇEKTEN...

    YanıtlaSil
  45. TEŞEKKÜR EDERİM SOFRA KEYFİ....SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  46. İLAHİ KIZ ZEHRAM!!! GECE GECE GÜLDÜRDÜN BENİ...SESİM SEDAM ÇIKMIYORSA BİLKİ YENİ LEZZETLER DENİYORUM:))))

    YanıtlaSil
  47. AYYYY ŞEKER SEVDEMMM ,SAĞOL TATLIM BENİM:)

    YanıtlaSil
  48. Vişnelisi daha "yahşi" duruyor benceeee... Ama ben yine de cheesecake hayranı saymıyorum kendimi, çok ağır geliyor.

    YanıtlaSil
  49. bak az kaldi geliyorum sokeye gelcem ben sana tamam mi :)
    burdan bole gostermekle olmaz ablacim :)

    YanıtlaSil
  50. TEŞEKKÜR EDERİM TİJENCİM...

    YanıtlaSil
  51. SENDE ABLAN GİBİ HAZİRANAMI ALDIN BİLETİNİ SERROSECUM??? GELDİĞİNİZDE MUTLAKA BEKLİYORUM ZATEN ,BANA 2 GÜN EVVELDE HABER VERMEN YETER Kİ BENDE CHEESECAKE YAPAYIM SİZLERE...

    YanıtlaSil
  52. Canım bu ne lezzetler boyle en sonunda bız oraya cıkıp gelıcagız yanı.Ellerıne saglık canım.Kocaman optum..

    YanıtlaSil
  53. canım
    ellerine sağlık bir kalemde iki lezzet bayılırım ben bu cheesecakelere :))))

    YanıtlaSil
  54. VALLAHİ GEL KIZ ÖZAY NE GÜZEL OLUR YAPARIM BEN SİZE BOL BOL CHEESECAKE'LER....

    YanıtlaSil
  55. TEŞEKKÜR EDERİM AYŞEGÜLCÜM...

    YanıtlaSil
  56. Egelim sen neler yaptin yaa nefis otesi gorunuyor.
    ellerine saglik canim limonun ve visnenin verdigi o nefis aroma muthis olsa gerek.
    tarifi aldim deneneceklerin ilk sirasinda hemen yerini aldi bile.
    kucak dolusu SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  57. Canim,
    sana gelince tam bir cheesecake söleniyle karsilastim, ben lütfen limonlusundan bir dilim rica edeyim, ama her ikisi de harika duruyorlar, ellerine saglik diyorum.

    Selamlar ve öptüm..

    YanıtlaSil
  58. Vallahi siper görünüyor emegine salık canım iştah kabartan bi görüntü resmen.

    YanıtlaSil
  59. Hımmmm ikiside harika ama benim favarim vişneli:-)
    Ellerine sağlık.
    Güzel bir hafta diliyorum.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  60. www.hayriye73.blogcu.com30 Mart 2009 10:38

    canımmm harika gözüküyor, anlatırken canım istedi valla ellerine sağlık, sizede afiyet bal şeker olsun...sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  61. Canım mis kokulu Egelimmmmm, bunlar nasıl güzel cheesecakeler böyle..Mutlaka yapacağım. Akşam çayın yada kahvenin yanında tırın tırın tatlı aranıp duruyorum ne zamandır :)))
    Ellerine sağlık canım bacım,
    öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  62. enfes bir görüntü

    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  63. Merhabalar canım,
    ellerine sağlık nefis görünüyor
    bende vişneli denedim ama vişnenin suları orta tabakaya karıştı ve hiç hoş görünmedi gerçi lezzetliydi ama yinede görüntü olarak hoş olmadı bunun bir püf noktası varmı acaba vişnenelerin iyice suyunun süzülmesi dışında gerçi ben konserve kullanmıştım ondan olabilir mi acaba ?
    Sevgiler........

    YanıtlaSil
  64. offf bu ne güzel bir görüntü...ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  65. of of gercekten harika olmuş bunlar yaaa bende isterim bak çabuk bir dilim yolla ama söyle koman olanından tamammı bekliyorum :))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  66. süper bir tarif..bugün telefonda annemle konuşmuştuk.limonlu çok güzel oluyor dene dedi.ben de tamam netten bir tarif araştırayım dedim.şimdi de tesadüfen burda görünce sevinçten bayılıverdim.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  67. Bayılırım cheesecake e.Süper olmuş seninkiler ,bayıldım bayıldımmm.

    YanıtlaSil
  68. cheesecake...birde limonluysa rüya olur

    YanıtlaSil
  69. Ellerinize sağlık.Cheesecake çok severim ama bunlar bi harika görünüyorlar.Müthiş.

    YanıtlaSil
  70. Müb Abla bütün pastaler mükemmel görünüyor, özellikle Cheesecake ve beyaz pastan !!! çok yaraticisin, bayildim!

    Ama EN BÜYÜK ESERINI HALA BEKLIYORUM :

    Eiffel kulesi seklinde bir pasta !!!!!!!!!!!! (Chiche ??? :)))

    Mille Bisous :)

    YanıtlaSil
  71. Denedim,tadı çok güzeldi ama bir cheesecake bundan daha fazla çatlayamazdı,misafirlerime ikram edemedim malesef. Pişirirken fırına su koyduğum halde neden bu kadar çatlamış olabilir fikriniz varmı?

    YanıtlaSil
  72. Sevgili adsız, gerçekten çok üzüldüm bu kadar çatlamasına.
    Zaman zaman benimki de çatlıyor ama öyle dağılacak kadar da çatlamıyor.
    Biraz nette araştırdım bir cheesecake neden çatlar diye:

    -Harcı fazla çırpmamak gerekirmiş, kalıba döktükten sonra tezgahın üstüne kalıbı hafif hafif vurmak gerekirmiş ki hava kabarcığı kalmasın diye.

    -Aldığınız labne peyniri biraz sulu olabilir, un miktarını biraz çoğalta bilirsiniz.

    -Herkesin fırın ayarı aynı olmaya bilir, ısıyı az daha düşürün.

    - Ben kalıbımın etrafını alüminyum folyo ile sarıyorum, aslında kelepçeli kalıbın aralarından akmasın diye yapıyordum bu işlemi, gördüm ki çoğu kişi bu yöntemi yapıyormuş cheesecake yanlardan ve alttan yanmasın diye, bunu belirtmemiştim yazımda kendi kişisel tercihim olduğu için ama bilmeden de önemli bir püf noktası atlamış oldum, en kısa zamanda düzeltme yapacağım yazıda.

    -Bir de kalıbınızı da 22 cm lik değilde 24 lük yada 26 lık da kullanabilirsiniz.

    Umarım az da olsa yardımcı olabilmişimdir.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil