10 Temmuz 2007 Salı

EKMEK KAVURMASI



Bayat ekmeklerinizi değerlendirin !!! Bu güzel tarifi komşum Reşan abla'dan öğrendim ,büyük küçük herkez severek yiyecek.Sabah kahvaltısında veya akşam üzeri çayın yanında ,pratik ve doyurucu bir lezzet.


MALZEMELER


  • 1 adet bayat ekmek
  • 3 yumurta
  • 1 kahve finacanı su
  • 1 tatlı kaşığı salça (konserve salça)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı tuzot
  • karabiber
  • lor,beyaz peynir veya çökelek
  • sıvı yağ
  • gerekirse tuz

YAPILIŞI



  1. Ekmeleri elinizle kopartarak doğrayın.
  2. Tavaya biraz sıvı yağ koyun ,ve ekmekleri ilave edin.Biraz kavurun.

  3. Bir kasede yumurtaları çırpın,birden yumurtaları ekmelerin izerine dökün ,sürekli karıştırarak pişirin.

  4. Baharatlarını ilave edin.

  5. Bir fincan su ile salçayı ezin ekmeklerin üzerine dökün ,yarım dakikaka daha karıştırarak pişirin .

  6. En son peyniri ilave edin ,karıştırın ve tavanın altını söndürün.

AFİYET OLSUN.....




4 yorum:

  1. Internette dolasirken tesadufen tarifinizi gordum ve evde bayat ekmeklerim varken hemen denemeye karar verdim sonuc cok guzel hem ekmeklerim degerlendi hemde leziz ve doyurucu bir cesit ortaya cikti..tesekkurler

    Tuana

    YanıtlaSil
  2. SEVGİLİ TUANA ,TARİFİ DENEYİP BEYENDİĞİNE SEVİNDİM ,ZİYARETİN VE YORUMUN İÇİN SANA TEŞEKKÜR EDERİM...SEVGİLER

    YanıtlaSil
  3. tarif hem güzel hemde pratik ve kolay ellerine sağlık canım aynı zamanda zorda değil herkes yapabilir tşkrlr

    YanıtlaSil
  4. afiyet olsun canım, böylece ekmekler ziyan olmuyor.

    YanıtlaSil