18 Şubat 2013 Pazartesi

Kremalı, hindistan cevizli, havuç püreli pasta



Ne kadar tembelim değil mi? yine çok ara verdiğimi farkındayım, hal bu ki ne kadar çok tarif birikti arşivde bir bilseniz, zamansızlıktan blogumu ve sizleri çok ihmal ediyorum çok....
Kendimi affettirmek için bomba gibi bir pasta ile geliyorum! Geçenlerde kızlarla Serpil arkadaşımda toplandık ve bizlere bu harika pastayı yapmıştı ve oracıkta hemen fotoğrafını çektim sizlerle paylaşmak için, daha sonra kendim de yaptım ama fotoğrafını çekmedim.
Bu pasta çok kolay ve bereketli, keki ikiye bölünüyor, ama bu fotoğrafta arkadaşım üçe bölmüş, ama baya zorlanmış bölerken, bu yüzden ikiye bölmekte fayda var.
Haydi şimdi tarife geçelim...

Malzemeler:

Havuç püresi için:
  • 1 kg havuç
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
Kreması için:
  • 1 litre süt
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 2 çorba kaşığı un
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 125 gr tereyağ
Keki için:
  • 4 yumurta
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çay kaşığı tarçın
Keki ıslatmak için:
  • süt ve şeker karışımı
Kekin arasına ve üstünü:
  • hindistan cevizi


Yapılışı:

Havuçları rendeleyin ve toz şeker ile suyunu salıp sonrada iyice çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra rondodan geçirip püre haline getirin.

Fırınınızı 180  dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
Kullanılan tepsi, dikdörtgen kuplu derin Borcam, tepsinizi yağlayın ve tabanına yağlı kağıt yerleştirin.
Kek malzemelerini çırpın ve tepsinize döküp, pişirin.

Kek soğuyana kadar kremayı hazırlayın. Tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyup koyulaşana kadar pişirin, ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyip, yağ eriyene kadar karıştırın.

Soğuyan keki tepsiden çıkarın, ortadan uzunlamasına ikiye bölün. Böldüğünüz kekin bir katını tepsiye tekrar yerleştirin ( tepside yağlı kağıt kalmasın).
Süt ve şeker karışımı yapıp keki güzelce her yerini ıslatın.

Kekin üzerine havuç püresinin tamamını boşaltıp her yerine eşit yayın. Havucun üzerine kremanın yarısını yayın ve bolca hindistan cevizi serpin.Sonra diğer keki koyun ve tekrar ıslatın. Kalan kremayı pastanın üzerine dökün ve son olarak bolca hindistan cevizi ile kaplayın. buzdolabında dinlendikten sonra afiyetle yiyin.
Bu pasta uzun ve zahmetli görünse de aslında çok basit ve bir o kadar da lezzetli, şiddetle tavsiye edilir...



LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin