3 Şubat 2012 Cuma

Kandil Simidi


Bu zamana kadar yediğim en güzel kandil simitleri diyebilirim size, kesinlikle tavsiye ederim, hemen yapın .
Bu güzel tarifi Cahide&Jibek'in sitesinde gördüm, sadece bir iki değişiklik yaptım, orijinal tarife ulaşmak için tıktık.

Malzemeler:
  • 200 gr yumuşak tereyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • yarım çay bardağı zeytin yağ
  • yarım çay bardağı ılık su
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 3 buçuk su bardağı un ( küçük boy bardak)
  • 1 paket kabartma tozu
Üzerine:
  • 1 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1-2 damla su
Tüm malzemeleri sırasıyla ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor, bu yüzden unu yavaş yavaş ekleyin, bardağınızın ve unun cinsine göre ölçü değişebilir, ben ekmek makinemin ölçü bardağını kullandım, bu yüzden 3 buçuk bardak tam geldi.
Yumurta akını 1-2 damla su ekleyip pekmezle karıştırın.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve uzun şeritler yapın, sonra halkalar oluşturun.
Halkaları önce yumurta akı- pekmez karışımına batırın ve susama bulayın.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun, hayırlı kandiller dilerim.


LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin