17 Ekim 2011 Pazartesi

Kremalı Patates


Merhaba arkadaşlar!! biliyorum uzun zamandır yazmıyorum, çok tembellik yaptım çooook...
Blogspot'un yasaklanması, sürekli hata vermesi  vs...beni yavaş yavaş uzaklaştırdı açıkçası.
Eh daha sonra yaz geldi, Ramazan geçti, yok  bayram bitti derken kış geliverdi birden, bu arada  bu ne soğuk ayol ekim ayında, hem de Ege'de bile! donduk vallahi, ben hiç hatırlamam bu aylarda üşüdüğümüzü, kasım sonu aralık başı yanar anca burada sobalar!

Neyse düştü yine çenem, ben tarife geçeyim en iyisi...
Kremalı patatesi bir arkadaşım da  yemiştim ve hoşuma gitmişti, hem de çok pratik!
Sadece tavuğun, balığın ve etin yanında düşünmeyin, gündüz gelen misafirlere de diğer ikramların yanında çeşit olsun diye yapılabilir.

Büyüklüğüne göre 3-5 patatesi soyun, yıkayın ve yarım santim kalınlığında dilimleyin.
Patatesleri bir kabın içine koyun, üzerine 1 küçük kutu krema  dökün, dilediğiniz kadar kaşar peyniri rendeleyin, tuzunu karabiberini ekleyin, hepsini harmanlayın ve bir tepsiye dökün.
180 derecede fırında, patatesler yumuşayıp üzerileri hafif  kızarana kadar pişirin....
Afiyet olsun.....

8 yorum:

  1. ellerine sağlık kremasız olarak çok yaptım bir ara da böyle deneyeyim:) sevgiler

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim canım, bir de böyle dene çok lezzetli oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım nefis olmuş bende denemek istiyorum :)

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim Baharatın Kızı, dene çok güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  5. yirimmmmmmmmmmmm yirimmmmmmmmmm ozlwmisim be mubosum sana yazmayi :))

    YanıtlaSil
  6. ben de seni özlemişim arkadaşım:)

    YanıtlaSil
  7. haftada bir kez ve misafir geldiği zamanlarda mutlaka yaparız,misafir menümüzün vazgeçilmezi..
    harika oluyor gerçekten sizin de elinize sağlık..nefis görünüyor..
    tombikasci.blogspot.com
    ben de siteme beklerim.

    YanıtlaSil
  8. evet kesinlikle harika ve çok pratik bir lezzet, ziyaretin için teşekkür ederim Tombilaşçı.

    YanıtlaSil