17 Ekim 2011 Pazartesi
Kremalı Patates
Merhaba arkadaşlar!! biliyorum uzun zamandır yazmıyorum, çok tembellik yaptım çooook...
Blogspot'un yasaklanması, sürekli hata vermesi vs...beni yavaş yavaş uzaklaştırdı açıkçası.
Eh daha sonra yaz geldi, Ramazan geçti, yok bayram bitti derken kış geliverdi birden, bu arada bu ne soğuk ayol ekim ayında, hem de Ege'de bile! donduk vallahi, ben hiç hatırlamam bu aylarda üşüdüğümüzü, kasım sonu aralık başı yanar anca burada sobalar!
Neyse düştü yine çenem, ben tarife geçeyim en iyisi...
Kremalı patatesi bir arkadaşım da yemiştim ve hoşuma gitmişti, hem de çok pratik!
Sadece tavuğun, balığın ve etin yanında düşünmeyin, gündüz gelen misafirlere de diğer ikramların yanında çeşit olsun diye yapılabilir.
Büyüklüğüne göre 3-5 patatesi soyun, yıkayın ve yarım santim kalınlığında dilimleyin.
Patatesleri bir kabın içine koyun, üzerine 1 küçük kutu krema dökün, dilediğiniz kadar kaşar peyniri rendeleyin, tuzunu karabiberini ekleyin, hepsini harmanlayın ve bir tepsiye dökün.
180 derecede fırında, patatesler yumuşayıp üzerileri hafif kızarana kadar pişirin....
Afiyet olsun.....
ellerine sağlık kremasız olarak çok yaptım bir ara da böyle deneyeyim:) sevgiler
YanıtlaSilteşekkür ederim canım, bir de böyle dene çok lezzetli oluyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım nefis olmuş bende denemek istiyorum :)
YanıtlaSilteşekkür ederim Baharatın Kızı, dene çok güzel oluyor.
YanıtlaSilyirimmmmmmmmmmmm yirimmmmmmmmmm ozlwmisim be mubosum sana yazmayi :))
YanıtlaSilben de seni özlemişim arkadaşım:)
YanıtlaSilhaftada bir kez ve misafir geldiği zamanlarda mutlaka yaparız,misafir menümüzün vazgeçilmezi..
YanıtlaSilharika oluyor gerçekten sizin de elinize sağlık..nefis görünüyor..
tombikasci.blogspot.com
ben de siteme beklerim.
evet kesinlikle harika ve çok pratik bir lezzet, ziyaretin için teşekkür ederim Tombilaşçı.
YanıtlaSil