
Merhaba arkadaşlar, bu gün çok uykusuzum, yorgunum, endişeliyim.
Son zamanlar bildiğiniz gibi merkez üstü Kuşadası olarak sürekli sallandık, tam unuttuk derken, dün gece yine bir deprem yaşadık, yine merkez Kuşadası ve 4 şiddetinde.
Hal böyle olunca sabaha kadar nöbet tuttum, biraz uyumuşum ama tekrar olur mu diye endişe içerisindeyiz.
Biz bu kadar sarsıntıyla korkuyoruz, Gölcük depreminde insanlar ne korkular yaşamış kim bilir,
Allahım bu acıları kimselere yaşatma bir daha ne olur.
Bu depremde yaşamını yitirenleri rahmetle anıyoruz.
Gelelim şimdi yemeğimize, bu tarif Lezzet dergisinin ''Altın Mutfak'' ''En Çok Beğenilen Tavuk Yemekleri'' ekinden, çok lezzetli bir tavuk yemeği, hemde çok pratik, şiddetle tasiye ederim.
Fotoğrafını eski makinemle çekmiştim, üstelik akşamdı, bu yüzden pek güzel çıkmadı.
4 KİŞİLİK
Malzemeler:
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 400 gr tavuk göğüs eti
- 400 gr mantar ( ben 1 kavanoz dilimlenmiş kullandım)
- 3 domates
- 2 sivri biber
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası ( olmasa da olur)
- tuz, karabiber
- rendelenmiş kaşar peyniri
- maydonoz (ben koymadım)
Soğanı piyazlık doğrayın ve bir tencerede yağ ile pembeleşene kadar kavurun.
Salçaları ekleyin, biraz kavurun, kuşbaşı tavuk etlerini ekleyin ve çiğ görünümü gidene kadar kavurun.
Küp doğranmış domatesleri, biberleri ve mantarları da ekleyip karıştırın, kapağını kapatın ve kısık ateşte 30 dk. pişirin.Tuzunu biberini ekleyin.
Pişen yemeği küçük güveç kaplarına paylaştırın, üstlerini kaplayacak şekilde kaşar peyniri rendeleyin.
Kaşar peyniri eriyip hafif kızarıncaya kadar fırında pişirin.
Servis yapmadan önce üstlerine ince kıyılmış maydonoz serpin, maydonozum yoktu bu yüzden ben eklemedim.
Afiyet olsun.....
Ege'nin en güzelini Allah korkutmasın bir daha..Canım benim,inşallah bir daha yaşanmaz..O günleri anımsamak bile istemiyorum..Ne çok tanıdığı kaybetmiştik..Tekrar mekanları cennet olsun..
YanıtlaSilYemeğin nefis görünüyor..Güveç kaplarında yapılan bu tür yemekleri çok seviyorum..Ellerine sağlık..Öpüyorum kocaman..
Sevgiler..
Mübeccel'ciğim Rabbim gelmeden esir
YanıtlaSilgesin inşallah.Güvecin harika bende
bayılırım ellerine sağlık öpüyorum.
Sana geldigimde isterim:))))))))
YanıtlaSilEllerine saglık canımmm,
Figen Karavaş
Tavuk yemekleri her zaman favorim, güzel görünüyor, ellerine sağlık...
YanıtlaSilVallahi süper olmuşşşş, akşama yapılacak diye not mu düşsem acabaaaaa, harika görünüyor, ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilCanım ellerıne saglık ıkımızde bugun tavuktan gıtmışız.Allah buyuklerınden sakınsın dıyelım canım.Sevgıler..
YanıtlaSilmubelcelcim rabbim korusun hepimizi ne ulkemizde nede baska ulkelerde oyle buyuk acilar yasanmasin .her zaman yaptigim bir yemigin kasarli ve firinlanmis hali ellerine saglik cok istah acici gorunuyor sevgilerle.
YanıtlaSilçok geçmiş olsun canım..
YanıtlaSilyemek nefis gözüküyor ellerine sağlık..
sevgiler
Allah korusun canim benimm bu gunlerde her yer sallaniyorrr genede dikkatli olmakta yarar var..Depremde yillardir cok kayplar verdik hepsinin mekanlari cennet olsun..
YanıtlaSilGuvec nefis gorunuyor ellerine saglik sizlere afiyet olsun egelimm.
kucak dolusu sevgiler.
yemek nefis ellerinize sağlık
YanıtlaSilAllah korusun depremden,kendinize dikkat edin
Mübeccel Hanım..
YanıtlaSilallah yaşatmasın marmara depremini yaşayanlardanım...
korkunç birşey...
güveç tavuğunuz nefis mantarda varmış içinde elleriniz dert görmesin..
Amin, hepinize çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilCanim benim geçmis olsun,aman dikkat edin Allah korusun ben de tatildeyken yasamistim depremi unutulmaz zaten o günden sonra panik atak oldum,karanliktan korkuyorum oldu da oldu(:lütfen dikkatli olun...Tavugun nefis görünüyor tasmis bana dogru geliyor sankili demi ama gel yee beni diye:))eline saglik...
YanıtlaSilJe t'embrasse et prend soin de toi et de ta famille.
canım ellerine sağlık nefis çok leziz gözüküyor:)))
YanıtlaSilgeçen geceyi bende hissettim ama benim oğlan kıpırdandı sanmıştım,meğersem...
Allah korusun müboşçum...
lezzetistasyonu hayriye
Mantar ve tavuk hiç güzel olmazmı Mübeccelim.
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Denendi:) harikaydı
YanıtlaSilHurişim! merci beaucoup mon amie.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim hepinize...
YanıtlaSilDatlım, afiyet olsun canım
Güveç yemeklerini çok severim. Tarif de gerçekten çok pratik olmuş, ellerinize sağlık olsun...
YanıtlaSilDoğa olaylarında Allah korusun demekten başka birşey gelmiyor elimizden ne yazık ki. Bütün dileğimiz bir daha öyle büyük depremler yaşamamak...
Sevgiler.
Mübeccelcim, bunu sadece yemek olarak hep yaparım ama kaşarlayıp güvece koymak aklıma gelmemiş sanırım hiç..Çok iyi fikir doğrusu, ellerine sağlık..
YanıtlaSilmüboşum ellerine sağlık canım benim. ama o güzelim tepsi nereye gitti göemiyorum :(
YanıtlaSilona yorum yazmaya gelmiştim oysa.
kursa katılmana çok mutlu oldum, kimbilir neler gelecek bu sayfalara..
sevgiyle canım
çok teşekkür ederim arkadaşlar,sağolun....
YanıtlaSilNunum!!! hangi tepsi canımın içi???
evet bu gün nasipse fotoğrafçılık kursuna başlıyorum hayırlısıyla:)
elleirne sağlık süper görünüyor tadı da öyledir eminim benim en çok sevdiğim kurtarma ymeeğim:)
YanıtlaSil