15 Aralık 2009 Salı

LAMİNGTON


MALZEMELER:

Keki için:
  • 3 yumurta
  • 6 fincan toz şeker(Türk kahvesi fincanı)
  • 9 fincan un
  • 3 fincan sıvı yağ
  • 3 fincan süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Çikolata sosu:
  • 4 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı kakao
Üzerine:
  • bolca hindistan cevizi
YAPILIŞI:

Kek malzemelerini çırpın ve büyük dikdörtgen yağlanmış borcam tepsiye dökün.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Kek soğuyana kadar, çikolata sosunu hazırlayın.
Çikolata sos malzemelerini bir tencereye koyun ve pişirin, soğumaya bırakın.
Kek soğuduğunda, küçük dikdörtgenler kesin ( ben yuvarlak kurabiye kalıbı ile yuvarlaklar kestim).
Her bir keki önce soğumuş çikolata sosuna batırıp her yerini bulayın,
ardından her yerini hindistan cevizine batırın.
Sonra topkek kağıtların içine yerleştirin
Kalabalık misafir için ideal bir tariftir, çok bereketlidir.

AFİYET OLSUN.......


LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin