3 Haziran 2009 Çarşamba

FIRINDA KABAK YEMEĞİ.


Biliyorum arkadaşlar uzun zamandır blogumu güncelliyedim ,hepinizi beklettiğim için çok özür dilerim.
Aslında yazacak çok tarifim var arşivde bekleyen ,ama şu sıralar baya bir yoğunluk vardı.
Malum havalar ısındı ,yazlık kışlık kıyafetlerin deşilmesi ,yıkanıp ütülenmesi,bahar temizliği ......beni baya oyaladı ve yordu ,hal böyle olunca blogumu ve sizleri ihmal ettim.
Ha bu arada çok güzel şeylerde oldu ,sevgili arkadaşımız Tijen (Mutfakta zen) İzmir'e geldi ,bildiğiniz gibi imza günü vardı ve Tijenciğimizi böyle bir günde İzmir'li blog arkadaşlarımız ve ben yanlız bırakamazdık.
Önce bir öğle yemeği yedik hep birlikte ,bol bol sohbet ettik ve kaynaştık.
Tijenciğim çok şeker ,çok tatlı bir bayan ,hepimiz onu çok sevdik ,inşallah tekrar görüşürüz ve darısı başınıza diyorum......
Eveeeeettt.....son zaman hep pasta yayınlamışım ,yaz geldi ,pazarda birbirinde renkli ve bir o kadar lezzetli sebzeler var ,ben yaz sebzelerini ve meyvelerini çok severim.
Annemin yaptığı çok lezzetli ve çok hafif bir kabak yemeği tarifi vereyim ,çoluk çocuk hepimiz çok beğendik ,üstelik şu sıralar diyet yapan arkadaşlarada güzel bir seçenek.
  • 1 kg kabak
  • 1 soğan
  • 2 havuç
  • 2 diş sarımsak
  • pul biber
  • nane
  • dereotu ( evde yoktu ben koymadım)
  • 2 veya 3 domates
  • zeytin yağı
  • tuz

Çukurca ve kapaklı bir kap alın .

Kabakları yıkayıp ,kabuklarını alacalı soyun.

Ortadan uzunlamasına ikiye bölün ve bir parmak kalınlığında doğrayın.

Havuçlarıda doğarayın .

Soğanı kabaca kayrak kayrak doğrayın.

Sarımsaklarıda minik minik doğrayın.

Naneyi ,pul biberi ,tuzu ve derotunuda doğrayıp ekleyin.

Üzerine salata yapar gibi zeytin yağı gezdirin.

Kapağını kapatın ve buzdolabında kaldırın.

Mümkün olduğu kadar uzun bırakın ki iyice emişsin.

Annem sabah hazırlayıp akşama pişiriyormuş,benim zamanım olmadığından o gün ,öğlen koydum ve akşama pişirdim.

Dinlenme süresi sona erdiğinde ,180 dereceye fırını ayarlayın.

Fırın tepsisine genişce folyo serin ve karışımı içine dökün ,üzerine kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyin ve karıştırın.

Folyoyu iyice her yerinden kapatın ve sebzeler yumşayana kadar pişirin.

Piştikten sonra sarımsaklı yoğurtla servis yapabilisiniz.

AFİYET OLSUN.................

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin