23 Ekim 2007 Salı

NOKUL



HAMUR MALZEMELERİ

  • 3 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 yumurta akı

ÜZERİ İÇİN

  • 1 yumurta sarısı
  • susam

İÇ MALZEMELER

  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı toz şeker+1 paket vanilya
  • 1 su bardağı kuru üzüm(yıkanmış suyu süzülmüş)

YAPILIŞI

Bir kabın içine unu döküp ortasını açın.

Hamur malzemelerin'in hepsini ekleyip karıştırın ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.Hamur katı olursa yoğurt ekleyin.

Bu hamuru 5 dakika dinlendirin.

Tezgahı ve hamuru biraz unlayıp merdane ile yarım santim kalınlığında açın.(ben dikdörtgen açtım)

Üzerine fırça ile hafif yağlayın.

Sonra sırayla çevizi ,vanilyalı toz şekeri,ve kuru üzümü her yerine gelecek şekilde serpiyoruz.

Bir ucundan başlayıp sıkıca rulo yapıyoruz.Rulo kalın olursa hafif çekerek esnetin.

Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.

Daha sonra 2 parmak kalınlığında hamuru kesin ve fırın tesisine dizin.

10 dakika ılık bir ortamda bekletin.

Önceden ısıtıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi kızartın.

Bu tarif Oktay Ustanın yeni kitabından.

NOT:esas tarifte vanilya yoktur.Ama hoş bir aroma kazandırdığını düşünüyorum.

AFİYET OLSUN....




16 Ekim 2007 Salı

POĞAÇA


MALZEMELER
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 subardağından 1 parmak eksik erimiş tereyağı
  • 1 yumurta
  • aldığı kadar un
  • tuz
  • 1 paket kabartma tozu

İÇ MALZEMESİ:

  • maydonoz
  • lor veya beyaz peynir
  • karabiber

ÜZERİNE:

  • 1 yumurta sarısı
  • susam ,çörekotu

YAPILIŞI

Bütün malzemeleri karıştırın .

Unu dikkatlice dökün ,yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Elinize yapışmadığı an un dökmeği bırakın.

Yarım saat buzdolabında dinlendirim.

Küçük bezeler koparıp,tezgahın üzerinde üzerlerine biraz bastırarak açın.Çok ince açmayın.

Hazırladığınız iç malzemeden açtığınız hamurun ortasına yeteri kadar koyun,kapatın.

Üzerine çırpılmış yumurta sarısından sürün,susam veya çörekotu serpin.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN.




KEÇİ AYAĞI



MALZEMELER
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabarma tozu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • aldığı kadar un
  • kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI

Bütün malzemeleri karıştırıp yumşak bir hamur yapın.

Merdane ile yarın santim kalınlığında hamuru açın .

Dlediğiniz gibi şekiller kesin.

Bol sıvı yağda kızartın.

AFİYET OLSUN......

KAYNAK: Özlemle33

KADAYIF HALKALARI


Bu tarif Otay usta'nın tarifi,ramazanda'' yeşil elmada'' gördüğüm bu tatlıyı bayramda yaptım ve çok beğenildi.

MALZEMELER
  • 2 yufka
  • 250 gr. kaydayıf
  • 1 kase dövülmüş ceviz(ben antep fıstığı kullandım)
  • 1 paket vanilya(cevize karıştır)
  • 100 gr. eritilmiş tereyağı
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı su
  • 4 su bardağı tozşeker
  • 1 dilim limon
YAPILIŞI

Şerbeti tencereye koyup pişirin ve soğutun.
Kadayıfı bıçakla ince ince kesin.
1 yufkayı tezgaha serin.
Kadayıfın yarısını yufkanın üzerine serpin.
Çevizin veya antep fıstığının da yarısını üzerine serpin.
Tereyağınında yarısını her tarafına gelecek şekilde dökün.
Daha sonra mumtazam şekilde ,sıkı sıkı rulo yapın.
Bıçakla 2 parmak kalınlığında kesin.
Dik bir şekilde tepsiye dizin.
Diğer yufkayıda aynışekilde yapın.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırıda pişirin.
Fırından çıktıktan 5 dakika sonra üzerine soğuk şerbeti dökün.
Tamamen soğuduktan sonra üzerlerini antep fıstığı,file badem ,fındık,veya hindistan çevizi ile dildiğiniz gibi süsleğin.

AFİYET OLSUN.



2 Ekim 2007 Salı

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin