16 Ağustos 2007 Perşembe

GÜZEL İZMİR


Bu yaz yeğenim'in sünnet telaşı vardı,bu yüzdende biraz ihmal ettim sitemi.Neyseki telaşımız bitti ,güzel bir sünnet düğünü oldu,çok eğlendik.Bizim ailede bu tür telaşlar bir ay önceden başlar,ve herkez seferber olur.Önce bir İzmir turuna çıktık bayan bayana,tabiiki alış verişe ,bayanların vazgeçilemezlerinden.Beyleri almadık ,onlarla sabahtan akşama kadar gezmek MÜMKÜN DEĞİL .Kemeraltına gittik ,ben alış verişten çok resim çektim,uzun zaman olmuştu Kemeraltına gitmeyeli. Buram buram tarih kokuyordu ,kendimi alamadım ,sarıldım makinama.Bu güzel tarihi çarşıyı sizlerlende paylaşmak istedim.Haydi buyrun Kemeraltına!!!!!

Kına gecesi için almamız gereken malzemeler vardı,halay çeken kızlara,kına yakanlara şal,kına ,maytaplar ,havlu,....bizi hisarönüne gitmemizi tavsiye ettiler ,bu tür şeyler satan toptancılar varmış .Tabii biz oraya gidene kadar başka başka yerlerde keşif ettik.KIZLARAĞASI HANI.
kızlarağası hanı


hisar camiisi

Hemen orada biz çay bahçesi gördük ,oturup bir sabah kahvesi içmenin tam zamanı diye düşündük.Dibekte dövülmüş mis gibi bir türk kahvesi.


dibekte dövülen kahve

Toptancıyı bulduk,dükkanda yok yok,ne gerekiyorsa hepsi elimizin altında.Sünnet annesininde elbiseside tamam.Pasta malzemeleri satan bir dükkan varmıdır diye sordum soruşturdum,bizi kestane pazarına yönlendirdiler.Ne yazıkki hiç bir şey bulamadım ,eskiden bir dükkan varmış ama kapatmış.Ama ,çok sevimli evcil hayvan dükkanları vardı,sıcakta mayışmış köpekler ,tavşanlar...hepsi çok şekerlerdi.

kestane pazarı
















Tekrar kızlarağası hanına döndük yemek yemeye,dürüm söğüş çok meşhurmuş ,tadına bayıldım doğrusu,diğerleride kumpir ve ekmek arası döner ısmarladılar.Dönerin resmini çekemedim ,yeğenim iki dakikada mideye indirdi!

















mesir macunu satan bir amca...

Karnımızı doyurduktan sonra ''cuha bedestenine''girdik,en çok da orası hoşuma gitti .Antika eşyalar ,gümüş takılar,hint ve nepal kıyafetleri....


































bu dükkan'da çok güzel ve ilginç Nepal kıyafetleri var.http://tolatola.com.tr/

yeğenim'in ilginç keşifleri...........


Güzel bir günden sonra evimize mutlu ve yorgun olarak geri döndük.Bir ay sonra esas telaşımız başladı.Bizim ailede imece usulü çalışmalar olur ,düğün yemekleri olacak,konu komşu,akraba ,eş dost ,hep birlikte yaparaklar sardık,hamur açtık ,daha doğrusu Nevval teyze açtı biz hamuru kestik .Bizim buralarda düğünlerde kulak çorbası yapılır ,hem lezzetli hem bereketli olur.(tarifini başka zaman yazarım).Keşkek yapıldı ,nohut yemeği ,pilav ,kızartmalar...... kimlermi yedi?kimse iki gün boyunca evinde yemek yapaz ,hep birlikte yemek yenir eğlenilir.Allahtan apatmanın büyük bir garajı var,orayı mutfak yaptık ve masalar attık, yoksa evlere hayatta sığamazdık .

















kulak çorbasın'ın yapılışından bir kaç görüntü........














keşkek

Ve artık eğlence zamanı geldi.Güzel bir sünnet düğünü oldu.Allah herkese nasip etsin,çok güzel bir duygu.

soldaki benim küçük oğlum,sağdaki yeğenim....

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin